کد مطلب: 204866
کاشت کلزا بستر مناسب تحقق اقتصاد مقاومتي در کشاورزي
کاشت کلزا بستر مناسب تحقق اقتصاد مقاومتي در کشاورزي
تاریخ انتشار : 1400/02/27 10:07:41
نمایش : 1016
توسعه کشت دانه روغني کلزا به منظور حرکت در مسير تامين امنيت غذايي، خودکفايي و کاهش واردات روغن يکي از مسائل مهم در حوزه کشاورزي است که از اين حيث چهارمحال و بختياري گامهاي بلند و موثري برداشته است.
به گزارش هفت چشمه به نقل از  جهانبين نيوز ؛ کشت کلزا به عنوان يکي از محصولات استراتژيک و سازگار با شرايط آب و هوايي در چهارمحال و بختياري چند سالي است که مورد استقبال کشاورزان اين  استان قرار گرفته و هر سال سطح زير کشت اين محصول افزايش پيدا مي کند، به گونه اي که در سال 98 از اراضي استان،حدود ۶۲۶ تن کلزا برداشت شد و برنامه جهاد کشاورزي استان اين است که اين محصول را در سطح استان توسعه دهد.

کلزا جز مهم ترين دانه روغني محسوب مي‌شود، که در راستاي اقتصاد مقاومتي و امنيت غذايي و به دليل تأثير آن در بهبود ساختمان خاک، افزايش مواد آلي و حاصلخيزي خاک (به دليل پوسيده شدن سريع بقايا)، کاهش جمعيت آفات و کنترل علف هاي هرز همواره کشت اين محصول توصيه شده است.

کشت کلزا مي‌تواند در بهبود عملکرد مزارع گندم نقش تاثيرگذاري داشته باشد به گونه اي که استمرار توليد گندم وابسته به کلزا است، زيرا تمامي آفت‌ها و علف‌هاي هرز محصول گندم توسط کلزا کنترل مي‌شود، که لازم است تناوب مطلوبي بين محصولات گندم و کلزا ايجاد شود.



کشت کلزا از شهريور ماه در چهارمحال و بختياري آغاز مي شود

مدير جهاد کشاورزي شهرستان شهرکرد گفت: با توجه به آب و هواي سرد شهرستان، کشت پاييزه کلزا از 15 شهريور ماه آغاز شده و تا اوايل مهر ماه ادامه دارد.

فرهاد رفيعي مدير جهاد کشاورزي شهرستان شهرکرد در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اينکه اولين آب کلزا از اهميت بالايي برخورداراست  بيان داشت: در شهرستان شهرکرد  کشت کلزا بايد تا قبل از شروع مهر ماه انجام شود.

وي با اذعان بر اينکه  تا کنون يک تن بذر رقم اکاپي توسط واحد زراعت شهرستان تحويل گرفته شده که به صورت رايگان در اختيار کلزاکاران قرار مي‌گيرد گفت: محصول توليدي به صورت تضميني از کلزاکاران خريداري مي شود.

رفيعي عنوان کرد: کشت مداوم گندم در اراضي زراعي سبب کاهش توان رويشي اراضي و افت قابل توجه ميزان توليد گندم مي‌شود بنابراين پايداري توليد گندم در گرو تناوب با کلزاست زيرا اين دانه روغني در تناوب کشت با گندم سبب تقويت خاک، کاهش آفات و بيماري‌ها، استفاده بهينه از آب و در نهايت افزايش توليد گندم مي‌شود و از طرفي استقبال کشاورزان از کشت اين دانه روغني مي‌تواند راه رسيدن کشور به خودکفايي توليد روغن خوراکي را هموار سازد.

 وي يادآور شد: در سال زراعي 99-98 حدود 100 هکتار از اراضي شهرستان شهرکرد زير کشت کلزا رفت و از اين سطح 250 تن کلزا برداشت شد.



۸۰۰ هکتار از سطح اراضي زراعي چهارمحال و بختياري زير کشت محصول کلزا رفته است

عطاء الله ابراهيمي رئيس سازمان جهادکشاورزي چهارمحال و بختياري با اشاره به بحران کمبود منابع آبي و تاثير مستقيم بر بخش کشاورزي اظهار داشت :انسجام درون سازماني و مديريت بخش کشاورزي در وضعيت بحراني خشکسالي يک امر ضروري است و جهت عبور از اين بحران و تثبيت عملکرد توليد و بهره وري در بخش کشاورزي انسجام درون سازماني در مديريت منابع آبي و کاهش اثرات خشکسالي يک ضرورت است

عطاءالله ابراهيمي به ظرفيت ياوران توليد در عبور از اين بحران اشاره کرد و گفت: بهره گيري از ظرفيت ياوران توليد مي تواند باعث افزايش عملکرد در سطح و کاهش مخاطرات بخش کشاورزي شود

ابراهيمي افزود : گندم يکي از محصولات استراتژيک بوده و نقش بسزايي در تغذيه مردم و خودکفايي کشور دارد و با توجه افزايش نرخ خريد تضميني گندم در سال جاري  ترغيب تشويق کشاورزان به کشت محصول گندم صورت گيرد

وي به سطح زير کشت محصول کلزا در اين استان اشاره کرد و گفت :۸۰۰ هکتار از سطح اراضي زراعي استان زير کشت محصول کلزا رفته است با رصد و پايش به موقع مزارع کلزا ،مقابله با آفات و جلوگيري از کاهش سطح سبز وعملکرد توليد اين محصول ،مزارع کلزاي استان مديريت شوند

ابراهيمي با بيان اينکه مديريت هسته هاي بذري استان يک اولويت است تصريح کرد : در راستاي تامين نياز بذري استان پايش و پاکسازي اين مزارع از مهمترين اولويت هاي کارشناسان بخش کشاورزي باشد

وي ادامه داد : تدوين الگوي کشت و بازنگري در کشت محصولات زراعي در استان با توجه به اقليم هوايي و منابع آبي صورت گيرد و براساس شرايط و ميزان بارندگي در هر شهرستان محصولات زراعي کشت شود

رييس سازمان جهاد کشاوررزي استان خاطرنشان کرد:تغيير در ساختار بخش کشاورزي ضروري است با توجه به کاهش حجم سفره‌هاي زير زميني، کشت‌هاي گلخانه‌اي نقش بسزايي در صرفه جويي مصرف آب و افزايش محصولات دارد توسعه و ترويج اين شيوه کشت در شرايط آب و هوايي استان ضروري است.

به گزارش جهانبين نيوز؛ کلزا محصولي مديريتي است که در مراحل مختلف رشد نسبت به مديريت مزرعه بسيار حساس است و به ويژه مرحله کاشت تاثير زيادي در موفقيت زراعت کلز دارد .

از نکاتي که در مرحله کاشت بايد مورد توجه قرار گيرد رعايت تاريخ کاشت و ايجاد تراکم بوته مناسب در مزرعه است .

تراکم بوته در واحد سطح زمين به ميزان بذر مصرفي و نحوه توزيع بوته ها يا آرايش گياهان در سطح زمين بستگي دارد .

از طرف ديگر روش آبياري نيز در ايجاد تراکم مناسب در سطح زمين موثر است ، چرا که روش آبياري نامناسب مي تواند بر درصد سبز شدن بذور ، سرعت رشد اوليه گياه و يکنواختي سبز شدن تاثيرگذار باشد .

به عبارت ديگر تراکم بوته مطلوب و توزيع مناسب گياهان در سطح زمين حاصل اثر متقابل بين نحوه آماده سازي زمين ، ميزان بذر مصرفي ، روش کاشت و روش آبياري است. چنانچه مراحل کاشت به درستي انجام شود و تراکم مناسبي از بوته هاي کلزا با توزيع مطلوب در سطح زمين استقرار يابد ، کلزا به سرعت رشد کرده و با ايجاد بوته هاي قوي ضمن تحمل سرماي زمستان ، از قدرت رقابت کافي با علف هاي هرز نيز برخوردار خواهد بود .

انتهاي پيام/1020 ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg